2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

Viltis net beviltiškam ligoniui

Gintaro rūgštis – stipriai veikiantis vaistas, nepaliekantis kenksmigųkenksmingų pėdsakų

Anatolijus Malovičko

Natūropatas

Praėjusiame „Miškų“ numeryje minėjome daug įvairių ligų ir kūno organų funkcijų sutrikimų, kuriuos gydant labai veiksmingi gintaro rūgšties preparatai. Iš tiesų šis vaistas universalus, jis padeda ir mažam, ir senam.

Patirtis gydant vaikus

Vaikų ligų gydymo praktikoje gintaro rūgštis yra neįkainojamas pagalbininkas gydant plaučių uždegimus (net sunkias formas), bronchinę astmą, alergines reakcijas (taip pat ir kylančias dėl vaistų). Čia dažnai naudojamas vartojamas gintaro rūgšties preparato natrio sukcinato (lot. succus – sultys) 15 %. proc. tirpalas, skaičiuojant 150 mg 1 kg kūno masės per parą. Gydant greitai praeidavo plaučių nepakankamumo reiškiniai, .hipoksija (deguonies stygius), kraujotakos sutrikimai. Atsikurdavostatydavo kraujo sudėtis. Žymiai Daug greičiau išnykdavo katariniai reiškiniai – kosulys, užkimimas.

Tyrimai keliose klinikose patvirtino, kad gintaro rūgštis sutrumpina mažylių gydymą 5 7 paromis sutrumpina mažylių gydymą. Peršalus 3 dienomis greičiau praeina sloga, 4 paromis – - gerklės uždegimas, o tai savo ruožtu mažina komplikacijų (bronchito, plaučių uždegimo) galimybę.

Labai veiksminga gintaro rūgštis gydant vaikų eksudacinę diatezę, formuojant patvarų imunitetą.

Onkologija, opiausia vieta medicinoje

Tyrimai buvo vykdomi Maskvos biofizikos institute buvo tiriamisu savanoriais. Gydant gintaro rūgštimi, ligoniai laikėsi griežčiausios dietos, ypatingo gyvenimo režimo, buvo naudojamos gydomosios žolės ir gėrimai, mineralų ir gamtinių vitaminų kompleksas – viskas iš liaudies medicinos patirties. Rezultatai buvo kaupiami ir apibendrinami kelerius metusų. Jie stebina:ntys.

Kiaušidžių kiaušidžių vėžiu sergančių ligonių grupėje gintaro rūgšties vartojusių asmenų gintaro rūgštį mirtingumas buvo 10%, proc., nevartojusiųjų – - 90 proc.%;

storosios žarnos vėžiu – atitinkamai 10% proc. ir 80%; proc.;

gimdos kaklelio vėžiu – 10% proc. ir 80 proc.%;

krūties vėžiu - 10 proc.% ir 60 proc%.

Tas Ffaaktas, kad gintaro rūgštis stabdo įvairių auglių vystymąsi, jau tiksliai nustatytas atliekant bandymusų keliu ir neprieštarauja šiandieniniam požiūriui į vėžio prigimtį.

Jeigu naudojami standartiniai gydymo metodai – operacija, švitinimas, chemoterapija – papildomai gintaro rūgšties taikymas tikimybę išgyti padidina 2 3 kartus. Be to, gintaro rūgštis padeda įveikti gydant onkologinių onkologines ligų ligasgydymą lydinčias pasireiškiančias toksikozes.

Atitolina nuovargį ir senatvę

Ginantis nuo ardančio žalingo stresoų poveikio, sunkiose gyvenimo situacijose, kankinant nemigai ar, ilgalaikiam nuovargiui – verta naudoti vartoti gintaro rūgštį.

Sveikai gyvenant, organizmas atsinaujina kas 5 7 metusai. Senėjimo procesas vyksta ląstelių lygiuyje ir tik po to paliečia organizmo visumą. Taip pat ir atsikūrimasstatymas (atjaunėjmasatjaunėjimas) prasideda nuo ląstelių ir tęsiasi tą patį laiką. Gintaro rūgštis skatina šį procesą. Žinoma, atjaunėjimo stebuklai neįvyksta per mėnesį, kaip daugelis svajoja.

Ši priemonė puiki, ką ir bekalbėti. Bet… Kaip sakoma, viskas gerai, kas su saiku.

Gintaro rūgšties vartojimas

Didžiausią gydomąjį poveikį gintaro rūgštis turi vartojant ją trumpą laiką. Mat organizmui natūraliai išgyti reikia postūmio tinkamu laiku, tinkamoje vietoje, ir tinkama vaisto doze. Viskas, kas pervirš, – kenksminga.

Vartoti būtinai po valgio ( ar baigiant valgyti).

Vartojant stiprius vaistus, antibiotikus, sulfanilamidus, ardančius kepenis, tikslinga pridėti ir gintaro rūgštį per visą vaistų vartojimo laikotarpį (paprastai 7 14 dienų). Jeigu gydymas trunka ilgiau nei dviejų savaitesčių, su vartojant gintaro rūgštimi rūgštį geriau padaryti 7 dienų pertrauką, po to vėl ją vartoti. Preparatas netoksiškas, šalutinio pašalinio poveikio nėra, pavojaus perdozuoti taip pat beveik praktiškai nėra. Bet reikia atminti, kad gintaro rūgštis tonizuoja centrinę nervų sistemą, todėl esant padidėjusiam jaudrumui jos reikėtų atsisakyti. Gintaro rūgštis gali padidinti skrandžio sulčių rūgštingumą, todėl tie, kurie turi skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opą, hiperacidinį gastritą, turi jos vartoti atsargiai, paaštrėjimo laikotarpiu jos visai atsisakyti.

Naudinga profilaktiškai vartoti profilaktikai

Profilaktiškai galima gerti po 1 5 tabletes 1 4 savaites. Reguliariai vartojant ilgiau negu 4 savaites, kas 4 dienas daryti 2 dienų pertrauką.

Ypač svarbu vartoti gintaro rūgštiesį vartoti pavasarį, kai organizmas nusilpęs. Keičiantis sezonų orams, susilpnėja imunitetas.

Jei vartojate gintaro rūgštiesį, tikimybė susirgti žymiai gerokai sumažėja, net slaugant infekcinį ligonį.

Jeigu teko peršalti, geriau iškart išgerti 2 tabletes, kitą rytą dar 2 tabletes, po to, jei reikia, iki pasveiksite po 1 tabletę 3 kartus per dieną.

Viena tabletė jau po 10 minučių praskaidrins ir paaštrins mąstymą, padės sutelkti dėmesį, sukaupti mintį. Ji geriau negu stipri kava padės visiems kūrybinių profesijų atstovams. O po draugiško išgėrimo sparčiau sudegs alkoholis, praeis pagirių sindromas.

Geriau vartoti gintaro rūgšties miltelius kapsulėmisse – jos neerzina skrandžio gleivinių, medžiaga geriau absorbuojamasi.

Gamta mėgaujasi gintaro rūgštimi

Nedideliais kiekiais gintaro rūgšties esama sename sausame vyne, raugintuose kopūstuose, rauginto pieno produktuose, juodoje duonoje, gerame aluje, jūrų moliuskuose, kai kuriose uogose ir vaisiuose.

Pamirkius daugelio daržovių sėklas gintaro rūgšties tirpale (60-120 mg/l, palaikyti 12 valandų), daigumas 60 proc. padidėja daigumas. 60 proc. Padidėja ir derliaus kiekis ir bei kokybė.

Neblogai gintaro rūgšties pridėti į visų paukščių ir gyvulių jaunikliųams į pašarą pridėti gintaro rūgšties (10-20 mg vienam kilogramui svorio). Naudinga duoti ir vaikingoms patelėms, kad jaunikliai būtų stipresni.


Ką siūlo farmacijos pramonė

Ir pagaliau pabaigai. Gintaro rūgštis, išgaunama iš gamtinio gintaro, 4 6 kartus brangesnė už gaunamą kitais būdais. Bet pirkti verta tik natūralią; visas šis straipsnis – apie gamtinę, iš tikro gintaro išskirtą rūgštį, kuri yra veiksmingiausia.

Gintaro rūgštis siūloma rinkoje tokiais pavidalais:

Paruoštas paruoštas preparatas Gintaro rūgštis («Янтарная кислота», Rusija);

Gintaritas – maisto papildas su vitaminu C ir gliukoze;

«Янтавит» - maisto papildas iš natūralaus gintaro (Rusija);

Gintaro eliksyras («Янтарный эликсир», Rusija) – gintaro rūgšties milteliai kapsulėmisse. Tinka jautriam skrandžiui.

Neskaitant Be kosmetikos gaminių su gintaro rūgštimi, yra dar yra labai daug gintaro rūgšties derinių su natūraliais priedais,ar su gamtinių vaistinių medžiagų priedais, bet tai jau farmakologija profesionaliems medikams.

Tiesa, Lietuvos vaistinėse nelabai ką galima rasti. Besidomintiems galėtų padėti šio straipsnio autorius, paskambinus mobiliu ( tel. 8 615 13 909).




Žurnalas „Miškai“, 2010 m. gegužė, skiltis „Būkime sveiki“

5 komentarai:

  1. Žinojau, kad gintaras turi gydomųjų savybių, bet tikrai neįsivaizdavau, kad tai tokį stiprų poveikį turintys vaistai .

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, gal atsakytumėt nuo kokio amžiaus vaikams galima naudoti gintaro rugsti. Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kiek ilgai galima gerti gintaro tabletes?

    AtsakytiPanaikinti
  4. laba diena,noreciau suzinot ,kur galima butu isigyti gintaro milteliu

    AtsakytiPanaikinti

www.apiegintara.blogspot.com NESISAVINA JOKIŲ AUTORINIŲ TEISIŲ Į VAIZDINĘ INFORMACIJĄ PATALPINTA TINKLALAPYJE, JEI NENURODYTA KITAIP. VISOS VAIZDINĖS INFORMACIJOS AUTORIŲ TEISĖS PRIKLAUSO MEDŽIAGOS AUTORIAMS. JEI ESATE KURIOS NORS VAIZDINĖS IR/AR TEKSTINĖS MEDŽIAGOS AUTORIUS IR NORITE, JOG JI BŪTŲ PAŠALINTA INFORMUOKITE KOMENTARUOSE