2010 m. liepos 29 d., ketvirtadienis

Gintaro trauktinė

Trauktinei gaminti tinka tik nelydytas, neapdorotas (natūralus) gintaras.
Gabaliuką reikia sudaužyti į kuo mažesnes kruopeles. 50 g. gintaro užpilti 0,5 l 96% spirito. Palaikyti 14 dienų tamsioje šiltoje vietoje, labai dažnai suplakant. Perfiltruoti nereikia. Gintaras vis tiek neištirpsta, o tik perduoda spiritui savo gydomuosius komponentus.

Gydymas

¤ Sergant plaučių tuberkulioze, plaučių uždegimu, plaučių vėžiu, kraujuojant plaučiams - per dieną gerti nuo 0,2 iki 2 g trauktinės, užsigeriant konkrečiai ligai tinkančia arbata.
¤ Gripas - iš ryto išgerti stiklinę arbatos su citrina ir medumi, įlašinus į arbatą 3 lašus gintaro trauktinės.
¤ Karštligė, plaučių uždegimas, bronchitas - prieš miegą ištrinti trauktine nugarą ir krutinę.
¤ Astma - 5-6 lašai į žolelių arbatą.
¤ Nuovargis, galvos skausmai - įtrinti kaklą, riešus ir smilkinius (kur jaučiamas pulsas). Vienas lašas trauktinės,įtrintas į riešą, greitai pagerina savijautą.
¤ Aritmija, galvos skausmai - trintis trauktine arba tiesiog gintaro gabaliuku.
¤ Kraujotakos sutrikimai, širdies ligos, širdies raumens nusilpimas - trintis ir gerti po 2-3 lašus su atitinkamų žolių arbata.
¤ Nustatyta, kad gintaras turi ir prieš navikinių savybių. Reikia nešioti gintaro gabaliukus navikus atitinkančiose vietose, o taip pat natūralaus gintaro karolius.

1 komentaras:

  1. liaudiškas priemones išbandyti yra gerai, bet labai stebėti savo savijautą, nes po to ir
    pulmonologai gali nebepadėti, per daug pačiam prisigydžius.

    AtsakytiPanaikinti

www.apiegintara.blogspot.com NESISAVINA JOKIŲ AUTORINIŲ TEISIŲ Į VAIZDINĘ INFORMACIJĄ PATALPINTA TINKLALAPYJE, JEI NENURODYTA KITAIP. VISOS VAIZDINĖS INFORMACIJOS AUTORIŲ TEISĖS PRIKLAUSO MEDŽIAGOS AUTORIAMS. JEI ESATE KURIOS NORS VAIZDINĖS IR/AR TEKSTINĖS MEDŽIAGOS AUTORIUS IR NORITE, JOG JI BŪTŲ PAŠALINTA INFORMUOKITE KOMENTARUOSE