2010 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Gintaro terapija


GYDOMOSIOS GINTARO SAVYBĖS.



„GINTARINĖS PIRTIES“ PROGRAMA.

Vienai dienai – 6-8 val. trukmės, 10-15 žmonių grupei

Bazinė programa:

Grupinės procedūros: atlieka patys pirties dalyviai kiekvienas sau ir vienas kitam padėdami, iš savo indų, su savo pudra, savo vantomis

- vantos aromatizavimas gintaro laktofermentu su eteriniu aliejumi;

- sauso kūno nušveitimas gintaro pudra;

- gintaro laktofermentu sudrėkinto kūno nušveitimas gintaro pudra;

- gintarinės rūgšties tirpalu sudrėkinto kūno nušveitimas gintaro pudra:

Individualios procedūros grupėje, atlieka kiekvienas sau pats, kuris mano, kad tai jam naudinga, pirtie šefui paaiškinus metodiką ir parodžius su savo kūno dalimi:

- „gintarinė kepuraitė“ – plaukų svogūnėliams sustiprinti ir galvos odos mikrocirkuliacijai paskatinti (atminčiai, nuotaikai);

- Kūno dalies gintarinė „kaukė“ vaško –gintaro tepalu ir pasimasažavimas pneumatine stiklo taure

(bicepsų, raktikaulių, šonkaulių lanko, saulės rezginio, bambos, šlaunų, sėdmenų, kelio sąnario, pėdos su Achilo sausgysle):

Individualios užsakomosios procedūros, atliekamos masažo meistro:

Masažo užsakovas nustato, ar nori būti matomas, ar to nenori-

- masažas rankomis su taškinio – Šiatsu būdo elementais, atliekant nušveitimą gintaro pudra, magnio substancija ar Negyvosios jūros druska – pasirinktinai:

(nugaros, kaklo, pilvo sienos, pėdų, rankų, kt..);

- masažai pneumatinėmis stiklo taurėmis: dviem rankomis

nugaros, pilvo sienos su bamba ir saulės rezginiu, kaklo-pečių juostos);

- masažai karštais ir šaltais silicio kristalais su patempimais;


2-JŲ DIENŲ PIRTIES KURSAS – OPTIMALUS;

SKIRIASI MOKYMO PROGRAMA IR ŽVAKYLŲ AKUPUNKTŪROMIS;

3-jų dienų kursas – MAKSIMALUS,

Su labai reikalinga laboratorine praktika






NUO KO GINTARAS GINA?

GINTARAS – SENAS SVEIKATOS GINKLAS?

Gintaras ir dzintars – lietuviškas ir latviškas Baltijos spindulingojo akmenėlio pavadinimai. Šio vardo šaknys – GIN ar DZIN – bendros. Tą pačią magiškos galios šaknį turi ir žodis “GINKLAS”.

Užsienio mokslininkai, tyrinėjantys gydomąsias gintaro savybes, pasižiūrėjo ir į lietuvių bei latvių kalbų žodynus. Garbė jiems, kad dar vieną kartą pagarsino pasauliui žinią apie lietuvių ir latvių kalbas. Garbė jiems, kad išsiaiškino daiktavardžio GINTARAS ir veiksmažodžio GINTI bendrosios šaknies GIN tapatumą. Labai reikšmingi patys naujausi 2009 metų akademiko I.P. Neumyvakin’o patvirtinimai, kad rusiškas žodis “jantarj” turi baltišką prigimtį – GIN ir DZIN. Senojoje rusų kalboje žodis “entarj”užrašytas tik 1562 metais. Iki tol Rusioj gintaras vadintas “alatyrj-kamenj”. Žodžiai “alatyrj-latyrj-ilektron (electron)” XlX amžiaus žinomam rusų istorikui ir etnografui N.I. Nadeždin’ui skambėjo gana panašiai. Apie šį svarbų sąskambį parašė net Imperatoriškosios rusų geografų draugijos “Vestnik’as”. Šiandien mes žinome, kas ir kodėl gintarą vadino “electron”, davusį savo vardą naujai energijai – elektrai. Bet dabar jau žinome kiek daugiau. Elektra ir elektronai – pati pirmapradė energija, kosminė ir universali. Elektronai mikrokosminėmis orbitomis sukasi kiekvienoje gyvybės ląstelėje, o jų mitochondrijose nesuskaičiuojami trilijonai “hidroelektrinių” gamina kūno audiniams ir organams funkcionuoti reikalingą energiją. Taip gintaro elektronai įsijungia į šiuos energijos srautus, juos papildo, nukreipia, transformuoja, praskaidrina. Kas toliau? Jau nuo mūsų sumanumo priklauso, kaip paimsim gintarą į savo rankas, kaip jį palaikysim, sutrinsim, sutepsim savo problemų surakintą kūną, Ir sielą.

Užsienio mokslininkai, tyrinėjantys gydomąsias gintaro savybes, nurodo, kad lietuvių kalboje bendra šaknis GINT- patvirtina jo vardo kilmę nuo veiksmažodžio, reiškiančio savybę GINTI (nuo ligų, piktumo, nelaimių, blogos akies). Ar jie teisūs? Pasaulyje kyla nauja susidomėjimo gintaro gydomosiomis ir kosmetinėmis savybėmis banga. Ar mes galime likti abejingi? Ar ne mus kviečia pareiga atnaujinti labai paprastą ir šiurkštoką etnologinį liaudies medicinos drabužėlį Baltijos dovanojamų gintarų karoliais-karoliukais, sukurti visiems prieinamų ir sveikatai vertingų gintarinių receptų?

1. Istoriniai faktai ir senųjų daktarų receptai.

Gintaras jaudino jau senųjų mąstytojų protus. Poetiniai gintaro kilmės mitai prasidėjo nuo senovės romėnų poeto Ovidijaus “Metamorfozių”. Antikos autoritetas Platonas (428-347 m. iki m.e.) skelbia vienodą gintaro ir magneto prigimtį. Gintaras įsielektrina nuo trinties ir pritraukia smulkius bei lengvus daiktus; kaip magnetas gintaras traukia ir metalinius daiktus.

Plinijus Vyresnysis (23-79 m.e. m.) skelbia gintaro augalinę prigimtį (“Brangakmenių gamtinė istorija”).

18 a. M. Lomonosovas moksliškai įrodė augalinę gintaro kilmę.

19-20 a. tyrėjai moksliškai patvirtino gintaro susiformavimą kaip specifinę fosilizaciją (suakmenėjimą) gintarinio miško, kai dervinės rūgštys polikonservavosi jūrinėse pakrantėse su lagūnų ir deltų kalio šarmine terpe, nuo deguonies kietėjo, susiformavo gintarinė rūgštis ir jos eteriai.

Todėl gintaro terapija priskiriama fitoterapijos atmainai.

Ar ši gintarinė fitoterapija turi kokių nors išskirtinių ar ypatingų bruožų?

Graikiškas gintaro vardas “electron”, suskambėjęs Antikos laikais, nusako pačią šio šios neeilinės medžiagos esmę, prigimtinį kodą. Tai šviesios saulės spindulinės energijos korpuskulinis kondensatas, tikras Ugnies elementas, kaip jį ir šiandien vertina tradicinė kinų medicina. Labai paradoksalu, kad šį Kosmose vyraujantį elementą palaikė ir jam lengvumo suteikė Vėjo-Oro ir Vandens stichijos. Tos pačios, be kurių negali atsirasti ir paprasti vasaros žaibavimai, be ko negali būti išgirstas perspėjantis perkūnijos griausmas. Todėl pirmiausia drąsiai gintarą vertinkime, kaip elektronų donorą, universalų energinį mūsų kūno ir dvasios stimuliatorių.

Galite nesutikti? Jeigu ką girdėjote apie spalvų terapiją, tai ji puikiausiai tiks gintarui. Taip, gintarėlis turės visą geltonos ar oranžinės energijos spalvą. Spalvą elektros, gal ir žaibo. Tai detoksikacijos spalva…….pasakys prof. O. Pankovas, ruošdamas onkologinį ligonį sunkiai operacijai. Jis paskirs jam gintaro spalvų terapiją. Dešimčiai dienų. Norite juoktis? Galima iš chirurgo.Jis nė kiek neįsižeistų. Jis labai sąmojingas. Kai juoksitės, tikriausiai pagalvos, kad esate džentelmenas ir mokate juoktis iš savęs. Taip atsirastų pusiausvyra. Arba harmonija. Nekiltų konfliktas. Tai labia svarbi gintaro spalvos savybė – harmonizavimas, įvairių kūno ir dvasios reikalų sustumdymas į savo vietas, pusiausvyros suradimas. Oi kaip tai svarbu Saulės rezginiui – Plexus solaris. Tam, kuris šiandieniniam žmogui tokia silpna vieta. Pažeidžiama. Gal ir jau pažeista, kad net refliuksas jį graužia. Tai žmogui tik reikia atsisukti į gintarą, į jo geltoną-oranžinę spalvą.

Šie gintaro ypatumai priklauso tik jam. Žolinė fitoterapija neturi šių galių.

Kita Baltijos gintaro terapijos ypatybė – gintarinės rūgšties pulsacija. Tai daugiau negu biocheminis veikimas. Kodėl taip manau? Todėl, kad gintarinė rūgštis yra visų gyvųjų ląstelių medžiagų apykaitos grandinės ciklinė medžiaga. Energinė. Nuolatos išmetama į gyvybinių poreikių orbitą. Nesandėliuojama, kaip koks riebalas. Nėra gintarinės rūgšties – trūksta energijos pačioms svarbiausioms funkcijoms. Net smegenų veiklai. Miokardui. Kraujotakai-limfotakai.

Štai kodėl šiandieninė tradicinės kinų medicinos (suprask – senosios) farmacija į žolinės fitoterapijos centrą, kaip į kokią ašį, įspraudžia gintarą. Kinai gintarą perka nuo Baltijos. Nes tik Baltijos gintaras garsėja gintarinės rūgšties kiekiais. Kinai neslepia iš ko perka gintarą. Bet vadina jį dar vienu nor sir nenauju vardu – pagal gintarinę rūgštį – SUCCINUM. Net gintaro kasyklų nuotraukas parodo. Perka didžiuliais kiekiais. Įdomu, kad Honkongas tampa pasaulio gintaro juvelyrikos centru. Ar nebūsime pražiopsoję gintarinio meno rinkas? O gintaro juvelyrika taip pat gintaro terapijos dalis. Dėl savo elektrinės savybės, spalvinių atspindžių ir gintarinės rūgšties pulsavimo. Nes žmogaus ir gintaro gyvenimo ritmuose daug bendro. Jei jie sutampa, tai - rezonuoja. Jei taip – tai vienas kitam reikalingi. Ar bereikia ko daugiau? Dabar nesunku jau suprasti, kaip tai svarbu ir žmogaus sveikatai.

1998 m. įvykęs Pasaulinis gintaro kongresas gintarą kaip medžiagą pavadino oksigenuotu hidrokarbonatu, susidedančiu iš anglies (67-87 proc.), vandenilio (8, 541 proc.), daguonies (15 proc.), sieros (0,946 proc.) (Dr. Curt W. Beck).

Apie gintarinę rūgštį kasdieninėje terapijoje rašiau plačiau str. “Sveikata ir ilgaamžiškumas”. Gal kas tiktų iš ten atkelti?

Kodėl?

Todėl, kad yra greitai veikiantys ir nebrangūs vaistinės preparatai – gintarinė rūgštis su vitaminu C. TEREIKIA NURYTI TABLETĘ. Daugeliui tai labia patinka, bet ne visi žino, kad yra tokių tablečių vaistinėse. Lietuvoje , tiesa, tektų paieškoti. NES LIETUVIŠKOS VAISTINĖS NEBEMĖGSTA PIGESNIŲ PREPARATŲ.

Baltijos gintaras turi 3-8 proc. gintarinės rūgšties (succinic acid). Tai didžiausi gintarinės rūgšties kiekiai iš rastųjų pasauliniuose telkiniuose. Gintarinė rūgštis yra natūralus gyvųjų organizmų medžiagų apykaitos produktas. Kiti žymesni gamtiniai gintarinės rūgšties šaltiniai - vynuogės, agrastai, rabarbarai. Bet jų kiekiai tūkstantį kartų mažesni, negu rastieji Baltijos gintare. Todėl gintarinė rūgštis medicinos reikmėms išgaunama iš natūralaus gintaro. Jos cheminė formulė – C4H6O4. Lydymosi temparatūta – 184-187 laipsniai C. Tai balti kristaliniai milteliai, kurių skonis panašus į citrininės rūgšties. Gintarinė rūgštis turi daug naudingų savybių, kaip medžiaga visai nekenksminga. Gaminama specializuotose įmonėse, sertifikuojama ir plačiai gali būti pritaikyta medicininėje farmacijoje. Sertifikuotą gintarinę rūgštį su panaudojimo instrukcija galima nusipirkti iš gamintojo užsienyje.

Gintarinės rūgšties gydomųjų savybių charakteristika: stimuliuoja nervų sistemą, stiprina žarnyno ir inkstų veiklą, pasižymi priešstresiniu, priešuždegiminiu ir antitoksiniu poveikiu. Gintarinė rūgštis pritaikoma gydant įvairios kilmės anemijas, ūmius radikulitus, chroniškas širdies-kraujagyslių ligas (koronarinė aterosklerozė, persirgtas miokardo infarktas). Gintarinė rūgštis ypatinga tuo, kad neturi jokio pašalinio veikimo. Ši rūgštis audiniuose nesikaupia. Gintarinė rūgštis su medicinine tulžimi (kompresai) pritaikoma onkologijoje. Skydliaukės patologijos atvejais rekomenduojama gintarinė rūgštis vidiniai kartu su nešijant ant kaklo gintarinius karolius. Ypatinga gintarinės rūgšties savybė ta, kad ji pati suranda tas organizmo vietas, kurioms ji reikalinga (apeinant sveikuosius audinius). Žmonės, galintys reguliariai vartoti gintarinės rūgšties profilaktines dozes, džiaugiasi gera nuotaika, sklandžiu širdies darbu, yra aktyvūs optimistai. Gintarinė rūgštis detoksikuoja alkoholį: pakanka pusės arbatinio šaukštelių miltelių išgerti su stikline vandens. Palengvėjimas iš karto (kaip skelbia reklama).

Sveiko žmogaus kraujyje gintarinės rūgšties norma yra 0,2-0,8 mmol/l. Todėl amžinai pavargę, irzlūs, nelaimingi ir su savo skausmais bei įtampomis nesugebantys atsisveikinti asmenys gali išsitirti kraują ir padaryti atitinkamą gyvensenos korekciją.

Žmonėms, kuriems kristalinė gintarinė rūgštis neįperkama arba tiems, kas pageidauja savo gyvensenos kultūrą papildyti Baltijos gintaru kaip gamtine substancija, gydančia ir padedančia išgyti (išsigydyti), edukacijos tikslu pateiksime šią informaciją:

1 a. Senieji receptai. Senovės graikai ir egiptiečiai gintarą laikė svarbiu vaistu mentalinių negalavimų, karščiavimų, skrandžio problemų, gerklų infekcijų, reumatizmo ir kt. atvejais. Graikai gintarą vadino "saulės akmeniu" ir “elektronu”. Elektriškumo savybės atsiranda gintarą trinant. Garsusis daktaras Avicena gintaru gydė beveik visas žinomas ligas. Jis pirmasis teisingai nurodė gintaro miltelių dozę vidiniam vartojimui – pusę miskalo. Šiandien mūsų matų sistemoje tai būtų apie du gramus. Avicena mėgo gintarą derinti su įvairiais mineralais, gydomaisiais augalais, medumi, vynu ir pan. Jis patarė ieškoti kuo įvairesnių gintaro aplikacinių formų.

Nuo senųjų iki šiandieninių laikų religinių apeigų metu pasmilkymams prireikia gintaro galių. Viduramžiais turtingi miestai nuo atsėlinančio maro gindavosi gintaro dūmais. Madingi buvo naujagimių ir jaunavedžių aprūkymai gintaro dūmais. Gintaro karoliai visada madingi: ir puošia, ir gydo kaklo srities ligas, pritraukia sėkmę ir apsaugo nuo visokio piktumo. Tą funkciją biochemiškai atlieka gintarinė rūgštis, difuzijos būdu per odą patenkanti į kraują. O už biocheminį poveikį galingiau pasireiškia gintaro sukauptos šviesos energija, jos spektro geltonos spalvos auksinė dalis. Todėl šiandieninės gintaro terapijos sėkmė priklausys nuo mūsų gebėjimo pritaikyti visas tris pagrindines savybes: biochemines, aromaterapines ir šviesos energines (bangines-vibracines galias). Nepamirškime ir Avicenos patarimų gintarui į draugiją parinkti kitas gamtines substancijas, kurių veikimas turėtų rezonansinį pobūdį.

  1. Dabartiniai standartiniai receptai su gintaro pudra natūropatinei-fitoterapinei savipagalbai. Kosmetinė gintaro pudra turi technines sąlygas ir Europos Komisijos Direktyvas, aprašančias visas jos funkcijas (atnaujinta 2009 vasario 4 d.). Kaip jas pritaikyti savo poreikiams, pagalvokime kiekvienas, kam prireikia gintaro pagalbos. Standartinė kosmetinės gintarinės pudros charakteristika deklaruoja, kad ji nuo odos paviršiaus nuvalo nešvarumus ir pašalina negyvas ląsteles, pasižymi ryškiu bakteriostatiniu efektu, padeda atkurti odos elastingumą, odos stangrumą ir atspalvį, ją atjaunina, nublukindama pigmentines dėmes, nutrindama kapiliarų “žvaigždutes” ir išlygindama smulkias raukšles. Kosmetinei procedūrai paruoštą veidą ir kaklą sudrėkiname šiltu vandeniu ir šlapiais pirštų galais, prie kurių prilimpa pudra, nubaliname pasirinktą plotą (probleminį). Pasidarome lengvą atpalaiduojantį masažą. Palikome kaukę 1-2 minutes. Nuplauname šiltu vandeniu, patepame drėkinamuoju kremu. Riebią odą palepinsime 3 kartus per savaitę, normalią – 2 kartus, sausą ar jautrią – vieną kartą.

Kraujuojančioms dantenoms gintaro pudra tiks užberta ant dantų pastos. Geriau dar pamasažuoti pirštais, suvilgomais pudra.

Skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligei 25 gramus gintaro pudros užpilti puse litro degtinės, išlaikyti 10 parų, kad pritrauktų, perkošti. Tokią trauktinę po valgomą šaukštą išgeria ant tuščio skrandžio vieną kartą per dieną.

Inkštirams (acne) ir poodinėms erkutėms išvalyti pudros aplikacijos daromos 2-3 minučių trukmės kasdien, o pasiekus efektą – pakartojama dar po vieną kartą kiekvieną savaitę.

Hemorojui nuraminti pasigaminama žvakutės iš pudros, medaus ir riebalų.

Plaukams sustiprinti ir jų augimui pagreitinti gintaro pudra 10 minučių įtrinama į galvos odą 1-2 kartus per savaitę. Išskalaujama.

Pėdų įtrūkimams, odos niežuliams po vabzdžių įkandimų, praguloms, pūlinėms ar trofinėms žaizdoms gintaro pudra tiks ir tiks.

  1. Autoriniai receptai ar pritaikymo modifikacijos. Šių eilučių autorius prisiminė antikinių graikų gintaro trynimo praktiką elektriškumo savybėms sustiprinti ir pamėgo gintaro pudrą ištrinti titnaginiu grūstuvėliu storasienėje rankų darbo molinėje piestoje. Taip autorius sujungė antikinę patirtį su lietuviška liaudies medicinos tradicija. Nuo tokios trinties gintaro dispersiškumas gal ir nepakinta, bet aromatas ryškiai sustiprėja. Labiau kvepiantys gintaro milteliai ir dega linksmiau šokinėjančia liepsna. Tokia elektrizuota gintaro pudra naudinga įsodrinti vaškinių žvakylų liepsną ausų termopunktūroms ar kt. Taip paruošta pudra geriau limpa prie odos (jei uždedama viena, sausa) ir stabiliai susisuka su ricinos aliejumi. Labai vertinu gintaro pudros skystą košelę su ricinos aliejumi (santykiu 1:4). Tai bekvapis, gerai įsigeriantis, nealergizuojantis produktas, universaliai tinkantis veidui, kaklui, nugarai ar šlaunims bei pėdoms. Puikiai įmasažuojamas rankomis ir vakuuminėmis taurėmis.

Gintaro pudrą jau trejetą metų seminaruose mokome kaip įterpti į multikompozicinius vaško-sakų liejinius probleminio kūno priežiūrai. Ją deriname su mineralo šungito pudra, kartais net malachitu. Šviežias augalines substancijas pasirenkame priklausomai nuo sezono ir gamtos ritmų pateikiamų galimybių (vaistinė taukė, kaštonų žiedai, vaistinė dirvuolė, didžioji ugniažolė, didysis debesylas ir kt.).

Vidiniam vartojimui gintaro pudra pirmiausia atiduodama laktobakterijoms pasimaitinti ir išrauginta su ugniažole ar ananaso žieve, tūbės žiedlapiais, šaltekšnio žieve kaip saldžiarūgštė gira išgeriama po stiklinę keletą kartų per dieną. Norintieji šio “amato” išmokti kviečiami į žolinčių seminarus. Tokia fermentuota gintaro pudra tinka išorinėms aplikacijoms, ypač pirties procedūroms, pasivanojimams ir masažams “Gintarine vanta”. Malonūs ir naudingi gintaro fermento su ugniažole apipurškimai ant viso kūno iš purkštuvėlio. Visa tai reikia pasidaryti sau pačiam savomis rankomis ir rūpesčiu.

Pagal apiterapinį receptą gamindamas bičių kūnelių spiritinę tinktūrą, ją papildžiau gintaro pudra. Gal čia ir nieko naujo nėra, nes Gdanske visada galima nusipirkti gintarinės trauktinės (be bičių). Tik kodėl nepaklausyti senojo Avicenos? Pavadinau šį produktą, kurį pasigaminau sau, neužmirštamo daktaro garbei - “Avicenos bičių gintarinė”. Kas panorės, kiekvienas gali sau pasigaminti.

Kokie galimi gintaro terapiniai deriniai su kitomis gamtinėmis medžiagomis?

1. Receptas plaukų slinkimui sulaikyti su cinamonu:

Gintaro pudros 1 arbatinis šaukštelis

Cinamono miltelių 1 arbatinis šaukštelis

Medaus 1 valgomas šaukštas

Alyvuogių aliejaus 1 valgomas šaukštas

Ingredientus susukti į pastą ir įtrinti į plaukų šaknis. Palaikyti pakanka 5-10 min. Išskalaukite plaukus kaip jums tinka. Patartina, kaip plaukų toniką rinktis produktus iš Aloe vera linijos.

2. Gintaro galią gražiai papildys šv. Hildegardos arbatos ingredientai. Šią arbatą ji siūlo aktyviems vyrams, kaip „vitalizuojančią ir įkvepiančią“.

Todėl prie gintarosmulkių kristalėlių pridėkite lygiomis dalimis cinamono, kalendros sėklų, pankolio sėklų, apelsinų žievės, saldymedžio šaknies, kardamono, rozmarino, anyžių sėklų.

Šio mišinio 1 arbatinį šaukštelį užplikykite stikline verdančio vandens ir leiskite prisitraukti. Gerkite mažais gurkšneliai su medumi.

Jei neturite visų ingredientų, galite mišinio 20 stiklinių nusipirkti internetu: www.beatytipshub.com Kaina virš 7 dolerių. Arbata tikriems vyrams nėra pigi.

3. Moterims, kurios prižiūri veido odą – receptas kaukėms:

a) – normaliai odai iki riebios:

sumaišyti su 1 arbatiniu šaukšteliu gintaro pudros

1 valgomą šaukštą konjako,

Vieno kiaušinio turinį,

Ketvirtį puodelio neriebių pieno miltelių,

Citrinos sulčių iš vienos vidutinio dydžio sultingos citrinos,

Pusę arbatinio šaukštelio magnio sulfato (karčiosios druskos).

B) – sausai odai iki normalios:

Ketvirtis puodelio tarkuotų morkų,

Pusantro arbatinio šaukštelio majonezo,

Pusė arbatinio šaukštelio magnio sulfato.

Pasigražinti geriausia tinka duše, vonioje ar pirtyje.

4. Skystis skalauti ilgiems šviesiems plaukams:

Gintaro pudros 1-2 arbatiniai šaukšteliai,

Puodelis tikrų citrinos sulčių,

Vienas puodelis magnio sulfato druskos,

Lietaus vandens 4 litrai.

Tirpalui leisti parą nusistovėti. Sušlapintus plaukus palaikyti 20 minučių. Perskalauti lietaus vandeniu.

Būkite gražios.

Jonas SKONSMANAS,

www.apiegintara.blogspot.com NESISAVINA JOKIŲ AUTORINIŲ TEISIŲ Į VAIZDINĘ INFORMACIJĄ PATALPINTA TINKLALAPYJE, JEI NENURODYTA KITAIP. VISOS VAIZDINĖS INFORMACIJOS AUTORIŲ TEISĖS PRIKLAUSO MEDŽIAGOS AUTORIAMS. JEI ESATE KURIOS NORS VAIZDINĖS IR/AR TEKSTINĖS MEDŽIAGOS AUTORIUS IR NORITE, JOG JI BŪTŲ PAŠALINTA INFORMUOKITE KOMENTARUOSE